E-keurmerk

Wat is het E-keurmerk?

De “E” staat voor Europa. Daarom zal er op Amerikaanse of Japanse koplampen normaal gesproken geen E-keurmerk staan. Als er een E-keurmerk op een koplamp staat betekent dit dat de koplamp voldoet aan Europese eisen voor een bepaald land. Het nummer achter de E staat voor het betreffende land.

In sommige landen zou voor de eerste toelatingstest een E-keurmerk noodzakelijk kunnen zijn. Hier staat verschillende informatie over op het internet. De enige landen waar dit problemen zou kunnen geven zijn Finland, Noorwegen en Zweden.

In Nederland en België is dit niet van toepassing en hoeft u zich geen zorgen te maken over het ontbreken van een E-Keurmerk op uw lampen.

 

Omruilen

Wanneer u in een land woont waar het E-keurmerk verplicht zou kunnen zijn, bijvoorbeeld Noorwegen, Zweden of Finlan, en u koplampen hebben geen E-keurmerk, stuur ons dan een e-mail en misschien dat we uw set kunnen omruilen voor een set welke wel voorzien is van een keurmerk.

Let op:

Wij zijn niet verantwoordelijk voor het E-keurmerk op uw koplampen. Graag zelf onderzoek te doen of een E-keurmerk verplicht is in het land waar u het voertuig wilt registeren en of uw lampen hiervan voorzien zijn.

Nogmaals: In Nederland en België is dit niet van toepassing en hoeft u zich geen zorgen te maken over het ontbreken van een E-Keurmerk op uw lampen.