Gebruiksvoorwaarden

Als u uw koplampen naar ons opstuurt gaat u akkoord met de volgende gebruiksvoorwaarden, lees ze daarom zorgvuldig door voor u van onze service gebruik maakt.

 

Transport

Headlightconversions.nl is niet verantwoordelijk voor schade ontstaan door transport, zowel naar ons toe als retour naar de klant. Zorg ervoor dat uw koplampen goed zijn ingepakt aangezien we de lampen op dezelfde wijze terugsturen. Headlightconversions kan daarom niet verantwoordelijk worden gehouden voor het inpakken van de koplampen.

Elk pakket met koplampen dat teruggestuurd wordt is verzekerd tot 500 euro. In geval van schade dienen wij, als opdrachtgever, PostNL aansprakelijk te stellen. Het is de verantwoording van u als klant om foto's te maken van het pakket en de lampen om de schade aan te tonen. U maakt alleen kans op een verzekeringsclaim wanneer u kunt aantonen dat de koplampen voldoende veilig waren verpakt.

 

Garantie

We testen alle koplampen voordat we ze terugsturen en geven de volledige garantie dat ze elke periodieke keuring of toelatingstest in Europa zullen doorstaan. Mochten de lampen om wat voor reden dan ook niet door een test heenkomen, neem dan contact met ons op, zodat we kosteloos de lampen voor u kunnen herstellen. Zie ons retourbeleid beneden op deze pagina.

We hebben meerdere gevallen gezien waar een keurmeester zelf niet over de volledige kennis beschikt over de regels, en een perfect aangepaste koplamp toch afkeurt. Daarom is het altijd verstandig een second opinion aan te vragen. Het gaat veelal om het afkeuren van een recht lichtbeeld.

Mochten de lampen nog steeds niet door de test komen krijgt u het volledig betaalde bedrag teruggestort.

Het is mogelijk dat een koplamp vocht begint te verzamelen aan de binnenkant na de conversie. In dit uitzonderlijke geval wordt u verzocht contact met ons op te nemen zodat we dit voor u kunnen rechtzetten.

Let op: Zet niet de lampen aan om warmte te creëren om zo het vocht te laten verdwijnen. Hierdoor kan de koplamp gaan smelten. Trek een afdichtrubber of dekseltje los aan de achterkant van de lamp. Hierdoor verdwijnt het probleem en kunt u de koplampen tijdelijk blijven gebruiken zonder dat er verdere schade optreedt. Het is de verantwoording van de klant dit tijdig te constateren en de bovengenoemde maatregelen te treffen. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door vocht.

Als uw koplampen al beschadigd waren of eerder geopend voordat wij ze in ontvangst hebben genomen, zijn we niet verantwoordelijk voor vocht in de koplampen nadat wij deze hebben aangepast.

 

Retourbeleid

Voor u uw koplampen naar ons terugstuurt, neem contact met ons op en vertel ons het exacte probleem. Misschien kunnen wij u assisteren via de telefoon of e-mail alvorens u de lampen hoeft te demonteren en/of terug te sturen. Als wij het eens zijn dat de lampen teruggestuurd moeten worden stuur dan alstublieft de volgende informatie mee:

- Een kopie van het officiële afkeurdocument
- De contactgegevens van het betreffende keuringsstation.

Retourneringen moeten gedaan worden binnen 3 maanden na de factuurdatum.

 

Overige

Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies van lichtopbrengst vergeleken met de originele lichtopbrengst zolang deze nog aan de wettelijke eisen voldoet.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor het tijdig voldaan zijn van de betaling. De klant dient er zelf voor te zorgen dat de betaling gereed is zodat de lampen binnen de genoemde verwerkingstijd van 3 werkdagen teruggestuurd kunnen worden.

We kunnen niet garanderen dat uw koplampen er beter uitzien nadat we ze gepolijst hebben. Polijsten heeft alleen effect op plastic koplampen. Voor meer informatie over onze gratis polijstservice klik hier.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor het E-keurmerk op uw koplampen. Graag zelf onderzoek te doen of een E-keurmerk verplicht is in het land waar u het voertuig wilt registeren. Neem contact op met het teststation waar u de auto wilt laten keuren om hierachter te komen. Voor meer informatie over het E-keurmerk klik hier.