De Conversie

Waarom moeten uw koplampen omgebouwd worden?

Het standaard lichtpatroon van een rechtsgestuurde auto schijnt links omhoog om zo beter zicht te geven op de berm en verkeersborden. Wanneer hiermee wordt gereden in landen waar ze aan de rechter kant van de weg rijden zal dit tegemoet komend verkeer verblinden. Daarom zal dit naar boven schijnende deel van het lichtpatroon verwijderd moeten worden of gespiegeld naar de andere kant. Zie onderstaande illustraties voor een duidelijkere uitleg.

 

  

 

Wat wij doen is het naar boven schijnende deel van het lichtpatroon verwijderen, waardoor er een recht lichtbeeld ontstaat. Dit is voldoende om elke periodieke keuring of toelatingstest in Nederland en België te passeren. Het is echter ook mogelijk het originele patroon te behouden voor maximaal zicht en veiligheid maar dan aan de correcte zijde. In dit geval dient u te kiezen voor Conversion Plus. Hier zijn extra kosten aan verbonden van 49 euro. Voor sommige auto's is het zelfs gratis. Helaas is dit niet mogelijk voor elk type auto.

 

Aanpassingen

Er zullen een aantal klein aanpassingen gemaakt worden aan de binnenzijde van de koplamp. Aan de buitenzijde en de inwendige componenten zullen geen zichtbare aanpassingen worden gemaakt. Het zal dus niet zichtbaar zijn dat de lampen zijn aangepast en de originele uitstraling van de auto zal intact blijven.

Naast het verwijderen van het naar boven schijnende deel van het lichtpatroon kan er een klein deel van de lichtopbrengst verloren gaan. Dit is echter minimaal en levert geen problemen op voor de keuring.

 

Gratis polijsten

Na verloop van tijd kunnen (plastic) koplampen geel en wazig worden, ongeacht of het voertuig goed onderhouden wordt. Dit kan zelfs voor APK afkeur zorgen wanneer de lichtopbrengst dusdanig verminderd is, of de scheidingslijn van het lichtpatroon niet duidelijk meer zichtbaar is.

Wij polijsten gratis alle koplampen op en maken ze schoon (binnen en buitenzijde), waardoor de originele lichtopbrengst weer hersteld zal worden en de koplampen er weer een stuk beter uit zullen zien.

Let op:

- In enkele gevallen kan het beter zijn de lampen niet te polijsten wanneer ze nog in goede staat zijn, aangezien sommige lampen voorzien zijn van een blanke lak laag welke beschadigd of dunner zal raken door polijstwerkzaamheden.

- Als de blanke laklaag deels is beschadigd zal polijsten niet voldoende zijn om de koplamp in originele staat terug te brengen. Ze zullen volledig kaal geschuurd moeten worden om alle blanke lak te verwijderen. Dit is niet gratis en een volledige restauratie kan gedaan worden voor de additionele kosten van 49 euro.

- Vervormingen en haarscheurtjes in het plastic veroorzaakt door zonlicht en chemicaliën kunnen niet altijd verholpen worden door polijsten of een volledige restauratie. Hetzelfde geldt voor diepe steenslag.

- Polijsten heeft alleen effect op plastic koplampen.

 

 

Garantie

We testen alle koplampen voordat we ze terugsturen en geven de volledige garantie dat ze elke periodieke keuring of toelatingstest in Europa zullen doorstaan.

Mochten de lampen om wat voor reden dan ook niet door een test heenkomen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, zodat we kosteloos de lampen voor u kunnen herstellen. Mochten de lampen nog steeds niet door de test komen krijgt u het volledig betaalde bedrag teruggestort.

Alle details over ons retourbeleid kunt u vinden in onze gebruiksvoorwaarden.

 

Belangrijk: Er zijn een aantal landen waar koplampen verplicht voorzien moeten zijn van een E-keurmerk. Dit geldt echter niet voor de Nederland en België. Voor meer informatie over het E-keurmerk kunt u hier terecht.